Живея в Руанда – държава, която граничи с Уганда.

...
  Живея в Руанда – държава, която граничи с Уганда.
Коментари Харесай

Свежата преса на Уганда

 

Живея в Руанда – страна, която граничи с Уганда. Става дума тъкмо за медиите на нашите угандийски съседи. Успях няколко пъти да прегледам някакво локално издание и ми направи усещане – стила на излагане на информацията и подбора на материалите припомнят на някои наши „ клозетни “ издания. Само на една и съща страница прочетох за следните значими събития:

– Любителите на бягането и груповото намаляване в Кампала употребяват джогинга за запознанства с лица от противоположния пол и изневеряват на своите съпрузи (следва в детайли следствие в 3 страници с шпионски фотоси и анонимни интервюта).

– Със скандал приключи концерта на угандийски рапър, защото гостите не му дали обещания шашлик.

– Във връзка със счупена помпа жителите на град на юг от Уганда са принудени да събирт вода от езерото Едуард. Шест индивида са изядени от крокодили.

– Бедно семейство фермери заменило новороденото си дете за 2 торби банани и 20 $

– изглупял възрастен угандиец плашел съселяните си със змия, в това число и локалния служител на реда. Да усмирят злодея съумели единствено чиновниците на реда, пристигнали от града.

Възхитен съм от работата на угандийските публицисти. Професионалният метод към работата и актуалността на определените тематики няма по какъв начин да оставят читателя безучастен. Жалко, че при нас в Руанда вестниците не пишат по този начин.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР